Dr. Szentkláray Ferenc


1939-ben, Budapesten születtem, iskoláimat is itt végeztem, 1967-ben diplomáztam a M.K. Közgazdaságtudományi Egyetemen. 14 évet töltöttem kutatóintézetben, ahol a közlekedésgazdaság különféle kérdéseivel és nemzetközi együttműködéssel foglalkoztam. Ezután közlekedési nagyvállalatok (VOLÁN, Hungarocamion) következtek, majd egy nemzetközi szervezet (IRU) magyarországi egyesületét vezettem. A rendszerváltoztatás után hazánk képviseletében diplomataként négy évig az USÁ-ban és Kanadában szolgáltam. Hazatérve az EU-csatlakozás előkészítésében kaptam szerepet. 1998-tól a Közlekedési Minisztériumban előbb a Fejlesztési-, majd ezután a Közlekedéspolitikai Főosztály vezetését láttam el. 2004-ben mentem nyugdíjba.

Mérnök feleségemmel három gyermeket neveltünk fel, akik nyolc unokával ajándékoztak meg minket. Számunkra a család nagyon fontos, gyakran vagyunk együtt, kirándulunk, nyaralunk és ünneplünk közösen. 1997 óta lakunk Solymáron, a Terstyánszky utcában.

Nagyon szeretem a sportot, fiatal koromban versenyszerűen úsztam és kosárlabdáztam - ma már főként az újságból és a TV-ből tájékozódom. Szeretek kertészkedni - ez sok munkát ad, és segít jó erőben maradni. Kutyánkkal is sokat kell mozogni. Hobbim még az olvasás és a bélyeggyűjtés. A solymári közéletben mindketten igyekszünk részt venni, tagjai vagyunk több civil szervezetnek, a kulturális és politikai rendezvényeket gyakran látogatjuk.

Külső szakértője vagyok az Önkormányzat Műszaki Bizottságának, ahol fő-ként közlekedési-forgalmi-útépitési- és vasút-rekonstrukciós ügyekben van feladatom.

Elérhetőségek:
2083 Solymár Tersztyánszky u. 3526.
Tel: 30/338-2774
Email: szentklaray.solymar@t-online.hu

Dr. Szentkláray Ferenc